Sony na NAB-u 2018

Na sejmišču v Las Vegasu je Sony predstavil svoje transformativne medijske rešitve, ki vsem ustvarjalcem video vsebin zagotavljajo višjo kakovost slike. Novi izdelki omogočajo večjo dostopnost in lažje upravljanje medijskih sredstev. Tako Sony zbližuje vsebino, ustvarjalne ekipe in delovne sisteme. Profesionalne medijske rešitve izkoriščajo moč shranjevanja v oblaku, da bi povečali učinkovitost delovnega procesa pri ustvarjanju novic, izvedbi športnih prenosov in žive produkcije.

FS5 II ponuja popolnoma novo osnovno obliko, prilagojeno potrebam današnjih ustvarjalcev medijskih vsebin. Vključuje podporo za visoke hitrosti snemanja 120 fps v 4K in 240 fps v 2K/Full HD ločljivosti. Zaradi izjemno majhne teže ohišja iz magnezija (samo 0,8 kg) je nova kamera še posebej primerna za ročno snemanje. Vgrajen ima visokozmogljivi slikovni senzor Super 35 Exmor, ki zagotavlja vrhunsko kakovost ter veliko jasnost in svežino slike posnetega materiala, ter omogoča še poljubno nadgradnjo v postprodukciji.

PXW-Z280 je prvi profesionalni 4K XDCAM ročni kamkorder z 1/2" Exmor 4K 3CMOS senzorjem za zajem slike. Novi senzor z veliko globino in izjemnimi zmožnostmi zagotavlja vrhunsko 4K HDR snemanje. Funkcija Face Detection AF poskrbi za stalno ostrino snemanega, tehnologiji HLG in S-Log3 pa zagotavljata osupljiv HDR za vse delovne potrebe.

Kompaktni 4K kamkorder PXW-Z190 ima povečane zmožnosti uporabe za neodvisne ustvarjalce video vsebin na poslovnem in izobraževalnem področju. Novorazviti 1/3" Exmor R CMOS senzor neodvisno zajema RGB svetlobo in ponuja 4K 50p/60p sliko visoke ločljivosti ter širok razpon gradacije. 4:2:2 10-bitni zapis zagotavlja živahno in bogato HD barvno vsebino.

© AVC group d.o.o. | Tržaška cesta 126 | 1000 Ljubljana | Slovenija