Sony na IBC 2018

Sony je na letošnjem sejmu IBC v Amsterdamu najavil serijo novih in prenovljenih naprav za najzahtevnejše potrebe današnjih A/V profesionalcev. Na najpomembnejšem sejmu za medije in zabavno industrijo so predstavili nove kamkorderje, najnovejšo monitorsko tehnologijo in inovativne kamere za žive prenose.

Ročni kamkorder PXW-Z280 se kot prvi na svetu ponaša z zmožnostjo snemanja v načinu 4K XDCAM. Vgrajen ima 1/2" Exmor 3CMOS senzor za zajem slike. Družbo mu dela model PXW-Z190 z namensko razvitim 1/3" 3CMOS senzorjem, objektivom s 25x povečavo in naprednim sistemom za samodejno ostrenje v kombinaciji s prepoznavo obraza. Za oba kamkorderja je sedaj na voljo brezplačna posodobitev strojne programske opreme v2.0, ki temelji na tehnologiji XDCAM air. Tako sta oba modela pridobila številne nove zmožnosti, kot so pretakanje QoS z dvojno povezavo, pretakanje HEVC, omrežni interkom in daljinsko upravljanje. Ročni kamkorder HXR-NX200 NXCAM zvišuje kakovost posnetkov novic in dogodkov z ločljivostjo 4K in resničnimi živahnimi barvami. V kompaktnem, robustnem in estetsko oblikovanem kompletu za majhno ceno ponuja vse napredne profesionalne zmožnosti, ki jih sodobni videografi potrebujejo pri svojem delu.

Celovita filmska kamera Sony VENICE CineAlta, ustvarjena za vrhunsko filmsko in dramsko produkcijo, dodaja vznemirljive nove ustvarjalne zmožnosti. Sistem razširitve CBK-3610XS, ki bo na voljo februarja naslednje leto, bo omogočil odklop telesa kamere od sistema za zajem slike na razdaljo do 9 m brez vpliva na kakovost slike. Tako pridobljena snemalna enota majhne teže (1,9 kg s sistemom za pritrditev objektiva PL, ali 1,4 kg s sistemom pritrditve E), bo znatno olajšala snemanja z različnimi okvirji, ročnimi stabilizatorji, podvodnimi ohišji, nosilnimi sistemi 3D/VR, ali pri snemanjih v avtu in drugih prostorsko omejenih lokacijah.

Družini profesionalnih monitorjev Sony se je pridružil 31" 4K TRIMASTER HX master monitor BVM-HX310. Ponuja izjemno 4K HDR kakovost slike, vrhunsko natančnost in doslednost. Namenjen je za zahtevno delo na lokacijah, studijsko uporabo in postprodukcijo, vključno z digitalno 4K kinematografijo, CG in barvno korekcijo. Na sejmu IBC 2018 je bil predstavljen skupaj s 30" referenčnim 4K TRIMASTER EL monitorjem BVM-X300 V2 in 55" visokokakovostnim 4K TRIMASTER EL monitorjem PVM-X550.

© AVC group d.o.o. | Tržaška cesta 126 | 1000 Ljubljana | Slovenija